Барометр ГУР: росія готує відповідь на Курську операцію, ми про ці плани знаємо

ГУР: росія готує відповідь на Курську операцію, ми про ці плани знаємо

Просмотров: 444
21 Серпня 2024, 16:53

Операція України в Курській області не закінчена, досвід наступу захисники потім використають для звільнення окупованих територій.

Про це повідомив заступник керівника Головного управління розвідки міністерства оборони Вадим Скібіцький під час дискусії в межах проєкту “Нова країна” “Справедливість як один з головних інструментів розвитку держави”, передає в середу, 21 серпня, “Лівий берег”.

Почати курську операцію допоміг досвід, набутий під раніше в Херсонській і Харківській областях, а також торік. Нинішній наступ Сил оборони має декілька переваг.

“Це наступна операція, яка дозволяє набути реального бойового досвіду по проведенню наступальних операцій. І дуже позитивно, що цей досвід необхідний для звільнення наших територій”, – сказав він.

Курська операція стала топновиною у світі, бо це операція проти ядерної держави та країни, яка вимагає переговорів лише на її власних умовах.

“Вона багато чого змінить у відносинах як у нас у державі, так і в відношенні міжнародної спільноти до України. Операція триває. росія планує відповідь – є плани, ми про них знаємо. Про них знає наше керівництво держави та військове керівництво, щоб її продовжити і зірвати плани”, – сказав Скібіцький.

Контекст
Як писала “Новинарня” раніше, після скандалу з тендером на відновлення лікарні генерального директора “Охматдиту” Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок правоохоронними органами та комісією Міністерства охорони здоров’я.

Факти, пов’язані з відновленням будівель “Охматдиту” та діями Благодійної організації “Благодійний фонд “Охматдит” — здорове дитинство”, у тому числі зазначені у ЗМІ, наразі вивчаються Національною поліцією України за моїм зверненням. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу з цього приводу проводить НАБУ. Крім цього, триває внутрішня перевірка МОЗ.

19 липня благодійний фонд “Охматдит” — здорове дитинство”, узгодивши критерії оцінювання та методичні рекомендації оцінювання конкурсних пропозицій з “Охматдитом”, оголосив тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ “Охматдит” МОЗ України під той обсяг робіт, на які вже був зроблений дефектний акт.

За результатами проведення тендеру з пропозиціями на участь в проведені поточного ремонту вийшло 17 будівельних компаній України, 14 з яких з’явились для проведення конкурсу. Кожен учасник оцінювався за 5 критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії були усунені через порушення принципу доброчесності, зокрема, відкриті кримінальні провадження.

У результаті переможцем стало ТОВ “Буд-технолоджі”, про що було публічно повідомлено керівником лікарні. Це викликало суспільний резонанс після аналізу тендеру виданням “Наші гроші”, оскільки це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн грн (без ПДВ).

Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн грн, проте з жодним з них замовник перемовин не вів. Крім того, видання виявило завищення цін. Зокрема, на ремонт фасадних композитних панелей Reynaers та оздоблення внутрішніх стін НР-панелями.

2 серпня міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що тендер на відбудову корпусу дитячої лікарні “Охматдит” проведуть заново.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]