Барометр ДБР розкрило аферу чиновників ОВА на закупівлі амуніції для ТРО

ДБР розкрило аферу чиновників ОВА на закупівлі амуніції для ТРО

Просмотров: 226
19 Серпня 2024, 18:12

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру директору департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОВВ, який закупив неякісний одяг для військовослужбовців.

Про це інформують прес-служби ДБР та Офіс Генпрокурора.

Херсонська обласна військова адміністрація у листопаді-грудні 2022 року оголосила тендер для закупівлі одягу для підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ.

Цей тендер через змову постачальників із чиновником департаменту виграли обрані ним підприємці, які поставили неякісний одяг.

“Дільці купували дешевий, неякісний одяг, без належних сертифікатів про відповідність вимогам міноборони. Товар тільки візуально був схожий на військовий. Таким чином державі було завдано збитків на понад 21 млн грн”, – повідомили у ГБР.

Йшлося про договір з ТОВ на придбання комплектів зимової форми одягу Надалі чиновник прийняв зимові шапки, куртки, штани та рукавички без сертифікатів якості. Вони не відповідали технічним вимогам, затвердженим Міністерством оборони. Внаслідок неналежного виконання колишнім директором своїх службових обов’язків державі завдано збитків на загальну суму понад 18,7 млн ​​грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ГБР, розташованого у Миколаєві, оперативний супровід – УРС у Херсонській області ДСР ПП України.

Наразі чиновнику повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років із конфіскацією майна. Суд обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Прокуратура вже оскаржуватиме це рішення.

Вирішується питання щодо забезпечення відшкодування завданих державі збитків та притягнення до відповідальності інших учасників схеми.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]