Барометр Олімпійська чемпіонка Магучіх пожертвувала мільйон гривень українським зоозахисникам

Олімпійська чемпіонка Магучіх пожертвувала мільйон гривень українським зоозахисникам

Просмотров: 295
15 Серпня 2024, 13:49

Олімпійська чемпіонка та легкоатлетка Ярослава Магучіх переказала українським зоозахисникам частину призових грошей, які отримала за досягнення на Іграх-2024 у Парижі.

Про це пише Рубрика.

“Ми надзвичайно вдячні Ярославі за добрий вчинок — завдяки йому тисячі тварин отримають ліки, їжу, власне тепле місце для сну. Поруч із тим вдячні за готовність говорити про захист тварин і привертати увагу великої аудиторії до цього питання.

Мріємо, що одного дня допомога тваринам стане звичною і буденною справою в українському суспільстві, і саме такі потужні голоси, як голос Ярослави Магучіх, наближають цю мить”, каже керівниця комунікаційного відділу UAnimals Людмила Смоляр.

Загалом спортсменка пожертвувала мільйон гривень. Гроші отримали організація з порятунку тварин і довкілля UAnimals та чотири притулки для тварин:

“Пегас”,
“Сумське товариство захисту тварин”,
“Безпритульний світ”,
“Дніпро Енімалс”.
“Зараз в Україні дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб подбати про кожного. Крім фінансової та волонтерської підтримки, ви можете брати тварин із перевірених притулків у свої сім’ї, незалежно від породи.

Мій кіт теж із притулку і теж безпородний, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож якщо у вас є можливість врятувати тварину — врятуйте!” — розповідає Ярослава Магучіх.

Напередодні Ярослава Магучіх на своїй інстаграм-сторінці заявила, що частину призових грошей віддасть на потреби ЗСУ, до фонду психологічної підтримки та на допомогу тваринам, які постраждали від війни.

“Сьогодні я маю можливість віддячити своїй команді, українцям і захисникам за мою підготовку і підтримку на шляху до олімпійського золота”, написала спортсменка.

Окрім того, частину грошей, зі слів Магучіх, вона також віддасть:

на потреби ЗСУ,
у фонд психологічної підтримки.
“Але також я вважаю вірним та справедливим рішенням віддячити й своїй команді, яка готувала мене до цієї медалі не один олімпійський цикл у 4 роки, а вкладала в мене з першого дня мого шляху у легкій атлетиці.

Гроші – ніщо порівняно з тим, що ми пройшли з командою. І ніщо порівняно з тим, скільки для нас робить ЗСУ та волонтери, щоб ми жили в незалежній та вільній країні. І якщо я можу використати їх таким чином – я це зроблю”, резюмувала Ярослава.

Нагадаємо, що дворазова олімпійська чемпіонка Ольга Харлан виставила на благодійний аукціон шаблю, якою завдала переможний укол у фіналі командного турніру Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Всі вторговані з аукціону кошти підуть на закупівлю автоматизованих турелей “ШаБля”.

Зауважимо, що 13 серпня, на Центральний залізничний вокзал у Києві прибули представники українських команд з веслування на байдарках і каное, вільної боротьби, греко-римської боротьби, важкої атлетики, синхронного плавання, фехтування. В Україну повернулися учасники та медалісти Олімпіади-2024, їх зустрічали рідні, друзі та вболівальники.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]