Барометр У Курській області ЗСУ знищили ворожий Су-34

У Курській області ЗСУ знищили ворожий Су-34

Просмотров: 307
14 Серпня 2024, 13:41

Сили оборони України знищили ворожий Су-34 сьогодні вночі на території Курської області рф.

Про це у середу, 14 серпня, інформує Генеральний штаб ЗСУ.

“Під час виконання бойового завдання, силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України було знищено російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Робота з ліквідації окупантів, їхньої техніки та озброєння триває невпинно”, – йдеться в повідомленні.

Наступ ЗСУ на Курському напрямку
Як писала “Новинарня“, вранці 6 серпня російські телеграм-канали заявили, що підрозділи Сил оборони України нібито зайшли на територію Курської області рф, яка межує із Сумською. У прикордонні, в районі російського міста Суджа, тривають бої.

Влада Курської області рф заявила, що Збройні сили України нібито намагалися прорвати російський кордон, але цьому начебто змогли запобігти. У російському міноборони повідомляли, що “українська диверсійно-розвідувальна група відступила від Курської області на свою територію”.

Однак, як стало відомо надалі, наступ триває. У ході боїв в Курській області першого ж дня було знищено вертоліт Ка-52, спалено кілька танків та взято в полон російських військових.

За даними російських каналів, на територію рф зайшли регулярні військові частини ЗС України, зокрема 22-га механізована бригада, 80-та ОДШБр та ін.

У мережі з’явилося відео, на якому бійці Сил оборони ведуть в бік України полонених росіян — OSINT-фахівці підтвердили, що воно є справжнім.

Крім того, OSINT-фахівці поділилися відео зі спаленими російськими танками Т-62, які росіяни навіть не встигли зняти з тралів.

7 серпня стало відомо, що на Курщині Збройним силам України здалися в полон 22 російських строковики. Надалі надходила інформація про полон інших великих груп російських військових.

NV, посилаючись на власне джерело в ГУР, пише, що до подій на Курщині “точно не залучені бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), які воюють у складі ЗСУ”.

Станом на ранок 7 серпня деякі канали повідомляли про окупацію Збройними силами України від трьох до 11 населених пунктів Курської області, просування їх на 15 км та масову евакуацію російського населення.

ЗСУ починали діяти принаймні на двох тактичних напрямках:

у бік села Зелений Шлях, вздовж східного берега річки Снагість;
у бік власне міста Суджа, вздовж дороги Р-200, північніше річки Олешня.
12 серпня військові ЗСУ публікували відео після боїв уже в межах міста Суджа, звідки вони вибили рсоіян.

Події відбуваються у смузі дії угрупування військ “Север”, яке розгорнуте на території трьох російських прикордонних областей – Брянської, Курської та Бєлгородської та провадить наступальну операцію в Харківській області рф. Відтак, за висновком військового експерта Костянтина Машовця, наступальні дії на Судженському напрямку – “явно складові одного чіткого задуму (плану) ЗСУ щодо протидії противнику загалом і на Харківському, і на Сумському операційних напрямках”.

Наступ ЗСУ спричинив для російського командування необхідність “перемещать на данное направление резервные силы и средства”.

У наступі на Курському напрямку ЗСУ використовують новий тактичний знак – трикутник.

12 серпня під час засідання Ставки верховного головнокомандувача, президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вперше офіційно підтвердили наступ Сил оборони України в Курській області рф.

У Росії заявили, що станом на 12 серпня українські військові контролюють 28 населених пунктів у Курській області. Втім, аналітики українського проєкту DeepState назвали іншу цифру — 44 населені пункти. Окрім цього, ще 10 населених пунктів — під питанням.

Олександр Сирський зазначив, що станом на 12 серпня під контролем ЗСУ знаходиться близько 1000 квадратних кілометрів території російської федерації.

Попередній рейд у Бєлгородську та Курську області рф відбувся 12-21 березня 2024 року силами формувань “Російський добровольчий корпус” (РДК), “Легіон “Свобода Росії” (ЛСР) та “Сибірський батальйон”, що воюють у складі Сил оборони України.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]