Барометр За привласнення бюджетних коштів бухгалтер Первомайської міськради отримала 8 років

За привласнення бюджетних коштів бухгалтер Первомайської міськради отримала 8 років

Просмотров: 330
13 Серпня 2024, 18:47

До 8 років 4 місяців тюрми засуджено колишнього головного бухгалтера управління Первомайської міської ради, яка заволоділа бюджетними коштами у сумі майже 1,2 млн грн.

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно колишнього головного бухгалтера управління Первомайської міської ради за фактами заволодіння бюджетними коштами, службового підроблення, несанкціонованої зміни інформації, яка обраховується в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, яка має право доступу до неї, що спричинили значну шкоду (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 362, ч. 2, ч.3 ст. 191 КК України).

У судовому засіданні прокурором доведено, що 49-річна жінка, перебуваючи на посаді головного бухгалтера, у період з березня 2019 по грудень 2020 року, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, згідно яких нарахувала та незаконно отримала на власний картковий рахунок заробітну плату, значно вищу за встановлений оклад, на загальну суму майже 1,2 млн грн.

Суд визнав її винною в інкримінованих кримінальних правопорушеннях та призначив покарання 8 років 4 місяці позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили.

Зазначимо, що жінка вже відбуває покарання за аналогічні злочини.

Миколаївська обласна прокуратура

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]