Барометр Програма Ukraine Facility: Україна отримала від Євросоюзу транш на 4,2 млрд євро

Програма Ukraine Facility: Україна отримала від Євросоюзу транш на 4,2 млрд євро

Просмотров: 272
13 Серпня 2024, 18:20

Від Європейського Союзу, у межах програми Ukraine Facility на загальну суму 50 млрд євро, Україна отримала транш 4,2 млрд євро.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Рубрика з посиланням на його публікацію.

Як зазначив очільник уряду, ці кошти спрямують на:

соціальні програми,
гуманітарну сферу,
інші важливі бюджетні програми.
“Військові видатки ми продовжуємо фінансувати виключно коштом власних ресурсів”, – написав він.

Шмигаль також зауважив, що від початку року Європейський Союз надав Україні вже понад 12 млрд євро бюджетної підтримки. Прем’єр-міністр наголосив, що уряд продовжує впроваджувати реформи, які є важливими для стійкості України, її розвитку та майбутнього.

“Європейські партнери підтримують ці зусилля. До кінця року ми очікуємо отримати ще один транш допомоги. Дякуємо ЄС за солідарність з Україною в нашій боротьбі за свободу та незалежність”, – додав він.

Що відомо про затвердження €50 мільярдів допомоги для України

Як повідомляли, на засіданні Євроради 1 лютого 2024 року всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення навколо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів. Перед цим ухвалення рішення блокувала Угорщина.

У лютому 2024 року Європарламент затвердив регламент програми Ukraine Facility. Відповідно до затвердженого регламенту, програма підтримки України від ЄС обсягом 50 млрд євро діятиме з 2024 до 2027 року.

У квітні Європейська комісія підтримала запропонований урядом України план реформ Ukraine Plan у межах механізму Ukraine Facility, який визначає умови отримання 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги протягом 2024-2027 років.

А 17 липня Європейська комісія схвалила надання Україні траншу в 4,2 мільярда євро в межах Ukraine Facility. Після цього рішення Рада ЄС, загальний обсяг фінансування України в рамках програми досягне 12 мільярдів євро.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]