Барометр Хабар $500 тисяч: обрано запобіжний захід миколаївському поплічнику ексзаступника міністра енергетики

Хабар $500 тисяч: обрано запобіжний захід миколаївському поплічнику ексзаступника міністра енергетики

Просмотров: 411
13 Серпня 2024, 13:15

Вищий антикорупційний обрав запобіжні заходи для ще трьох підозрюваних у справі про хабар колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Підозрюваного спільника ексзаступника міністра відправили під варту на 2 місяці з альтернативою застави 65 мільйонів гривень.

Ще одному підозрюваному — колишньому керівнику державного енергетичного підприємства з Миколаївщини — суд призначив цілодобовий домашній арешт.

Четвертому підозрюваному — керівнику ТОВ — обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 7 мільйонів гривень.

Напередодні колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі у пів мільйона доларів, суд відправив під варту до 8 жовтня із правом внесення застави 25 мільйонів гривень.

У чому підозрюють Хейла?
За даними слідства, колишній службовець пропонував керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну передати у користування гірничовидобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. За це хотів 500 тисяч доларів хабаря.

Фактично йшлося про евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій. Щоб отримати дозвіл на евакуацію, навесні цього року представники галузі звернулися до тодішнього заступника міністра енергетики. Однак експосадовець, у чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення, зазначають правоохоронці.

Слідчі зазначають, що у Хейла було троє спільників: приватний енерготрейдер, очільник енергетичної компанії з Миколаївської області, керівник видобувного підприємства з Донеччини.

Наразі всім чотирьом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]