Барометр Кабмін розширює перелік послуг у ЦНАП: які сервіси стануть доступні для українців

Кабмін розширює перелік послуг у ЦНАП: які сервіси стануть доступні для українців

Просмотров: 288
6 Серпня 2024, 18:50

Уряд розширює перелік сервісів, які можна буде отримати в усіх Центрах надання адмінпослуг України. Дані рішення спростять процедуру для громадян в оформленні необхідних послуг.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу Міністерства цифрової трансформації України.

Відтак, незабаром українці зможуть отримати відповідні послуги зі взяття на облік для оформлення санаторно-курортного лікування чи компенсації вартості такого лікування, якщо оплатили його самостійно, для людей, які перебували в полоні внаслідок збройної агресії проти України.

Також планується послуга зі внесення до Реєстру пільговиків інформації про українців, які мають право на пільгу, та членів їхніх сімей чи опікуна.

Крім того, через ЦНАП можна буде отримати призначення щомісячної грошової компенсації для учнів навчальних закладів на територіях радіоактивного забруднення та дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, які не харчуються в їдальнях.

Ці зміни націлені на підвищення доступності адміністративних послуг для громадян та оптимізацію процесу їх отримання.

Послуги ЦНАП

У ЦНАПах під час війни продовжують надавати майже 450 видів послуг: від оформлення паспортів і допомоги при народженні дитини до комплексу послуг ветеранам, які за допомогою ЦНАПів можна зробити за однією заявою.

Зараз учасник бойових дій може отримати 38 видів послуг, але за спрощеною процедурою для цього не треба подавати 38 комплектів документів.

Проте у ЦНАП Києва однією з найпопулярніших послуг влітку є оформлення закордонного паспорта.

Нагадаємо, у столичних ЦНАПах запрацював новий адміністративний сервіс “Ветеран” для обслуговування ветеранів війни та членів їхніх сімей.

У межах проєкту розроблені шість комплексів адміністративних послуг, що надаються за однією заявою відповідно до статусів заявника:

Учасник бойових дій – 19 послуг.
Учасник війни – 16 послуг.
Член сім’ї, член сім’ї загиблого (померлого) – 26 послуг.
Постраждалий учасник Революції Гідності – 19 послуг.
Особа з інвалідністю внаслідок війни – 34 послуги.
Особа, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною – 14 послуг.
Всі процедури оптимізовані для зручності заявників. Адміністратор або адміністраторка контролює терміни надання послуг та інформує заявника про стан розгляду справи.

Окрім того, Центри надання адміністративних послуг мають намір стати “єдиним вікном” отримання послуг для ветеранів та їхніх родин.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]