Барометр В Одесі триває розгляд апеляції щодо миколаївського експрокурора, якого засудили за держзраду

В Одесі триває розгляд апеляції щодо миколаївського експрокурора, якого засудили за держзраду

Просмотров: 244
6 Серпня 2024, 15:47

В одеському суді триває розгляд апеляції адвокатів миколаївського експрокурора Геннадія Германа, якого засудили за держзраду.

Наразі засідання на фінальному етапі. На кожне слухання у цій справі також ходять родичі загиблих у казармах в Миколаєві бійців. Тепер вони просять, щоб Германа обміняли на військовополонених українських морпіхів.

Сам засуджений Геннадій Герман свою провину не визнає, а докази прокурора вважає недостатніми:

“Докази, якими сторона обвинувачення обґрунтовує начебто вчинення мною особливо тяжкого злочину, вимагає найбільш суворого покарання та вічного позбавлення волі, є неналежними, недопустимими і недостовірними. Хочу наголосити, що твердження сторони обвинувачення про мої зв’язки з окремими представниками Росії не знайшли підтвердження, як під час досудового розслідування, так і під час судового розгляду у суді першої інстанції. Я вважаю, що численні порушення в органах досудового розслідування вимог КПК України та недостатність зібраних доказів не доводять мою провину в інкримінованому злочину”, — сказав він у залі суду.

Натомість рідні загиблих у казармах в Миколаєві бійців вважають Германа винним. Однак замість покарання просять, щоб його обміняли на військовополонених українських морпіхів:

“Це людина, яка не повинна була бути в українській владі, в органах влади взагалі. Тобто він як держслужбовець, це тільки від першого дня його роботи в Миколаївській прокуратурі це була зрада. А від того, що він сьогодні говорив? Від того, що він сьогодні говорив, це все була брехня. Я перебивала, я кричала: “Брехня, брехня!”. Я розумію, просто він хоче якось вирулити. Це його проблема, він свідомо, він не є хлопчиком, він свідомо розумів, що він робить, мусить відповідати”, — розповіла мати загиблого військового Галина Осадча.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]