Барометр рф вночі била балістикою, ракетами Х-59 та «шахедами»: скільки вдалося збити

рф вночі била балістикою, ракетами Х-59 та «шахедами»: скільки вдалося збити

Просмотров: 191
6 Серпня 2024, 10:06

У ніч на 6 серпня 2024 року російські загарбники здійснили масований ракетний удар по Україні.

РФ вночі била балістикою, ракетами Х-59 та «шахедами»: скільки вдалося збити

Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у  Telegram.

Противник використав чотири балістичні ракети “Іскандер-М”/KN-23, випущені з Воронезької області Росії, дві керовані авіаційні ракети Х-59, запущені з повітряного простору над акваторією Азовського моря, та 16 ударних дронів типу Shahed, що прибули з напрямків мису Чауда (Крим) та Курська (Росія).

Сили оборони України, зокрема мобільні вогневі групи, зенітні ракетні війська та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних сил, відбивали масштабний повітряний напад.

Завдяки злагодженій роботі захисників було збито дві балістичні ракети “Іскандер-М”/KN-23, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 15 ударних безпілотників у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях.

Пізно ввечері 5 серпня російські окупанти запустили дрони-камікадзе для ударів по Україні, а також завдали ударів балістичними ракетами у напрямку до столиці. У Києві пролунали вибухи, відомо про роботу ППО у місті та області через ракетну атаку. Пізніше в регіоні активізувалися системи протиповітряної оборони через атаку дронів типу “Шахед”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]