Барометр росія звільнила журналіста WSJ та засудженого морпіха США в рамках обміну, – ЗМІ

росія звільнила журналіста WSJ та засудженого морпіха США в рамках обміну, – ЗМІ

Просмотров: 374
1 Серпня 2024, 18:28

росія звільнила кореспондента The Wall Street Journal Евана Гершковича та колишнього американського морського піхотинця Пола Вілана у рамках обміну ув’язненими.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

“Росія звільняє репортера Wall Street Journal Евана Гершковича та колишнього морського піхотинця США Пола Вілана в ході великого обміну полоненими між країнами”, – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича затримали у Росії наприкінці березня 2023 року за нібито шпигунство. Його звинуватили у тому, що кореспондент нібито збирав інформацію про “Уралвагонзавод” за дорученням ЦРУ.

Гершковича засудили до 16 років колонії суворого режиму у липні 2024 року.

Колишнього морпіха США Пола Вілана заарештували в Москві в грудні 2018 року за звинуваченням у шпигунстві. Його засудили до 16 років ув’язнення в травні 2020 року.

Великий обмін ув’язненими
Західні та російські ЗМІ повідомляють про підготовку до великого обміну ув’язненими між РФ та Білоруссю з одного боку та США, Німеччиною, Словенією і Британією з іншого боку.

Очікується, що це буде найбільший обмін політув’язненими та засудженими з часів холодної війни. ЗМІ повідомляли, що Росія може звільнити від 20 до 30 ув’язнених. США та інші країни своєю чергою можуть передати Москві засуджених шпигунів та незаконних торговців.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]