Барометр У порт Маріуполя вперше після окупації зайшов ворожий танкер. Імовірно, щоб забезпечити росіян паливом, – міськрада

У порт Маріуполя вперше після окупації зайшов ворожий танкер. Імовірно, щоб забезпечити росіян паливом, – міськрада

Просмотров: 472
14 Червня 2024, 17:55

У морському порту тимчасово окупованого Маріуполя зафіксували російський танкер – перший в акваторії порту з початку окупації міста.

Про це 14 червня повідомили у міській раді.

Ймовірно, його мета — забезпечити паливом російську військову техніку та обладнання на передовій.

“Окупанти використовують вцілілу інфраструктуру Маріуполя з військовою метою – зміцнення своїх позицій та укріплень на лінії фронту. Для цієї мети будують залізничні колії, щоб швидко реагувати на проблемні моменти фронту на Донеччині. Маріуполь використовують як логістичну базу для воєнної машини РФ”, – заявив мер міста Вадим Бойченко.

“Біля причалу по бункеровщику, напроти будівлі елеватора пришвартувався невеликий танкер. Це – перший танкер в акваторії порту з початку окупації. Немає сумніву щодо мети завозу дизельного палива… Не зважайте на розмір танкеру. Одного такого вистачить на два/ три дні забезпечення фронту з огляду на колони паливозаправників. Це вже про повноцінну підготовку до запуску залізниці до порту. Цим дизпаливом точно не трактори з комбайнами будуть заправляти. Це або для тепловозів на далекі відстані, або для їх вантажу в броні. Без варіантів”, – зауважив радник голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]