Барометр Швеція надасть Україні військову допомогу на €6,5 млрд протягом трьох років

Швеція надасть Україні військову допомогу на €6,5 млрд протягом трьох років

Просмотров: 356
13 Червня 2024, 15:55

Швеція надасть Україні військову допомогу на суму 6,5 мільярда євро протягом трьох років.

Про це міністр оборони Швеції Пол Джонсон заявив перед зустріччю міністрів оборони НАТО в Брюсселі 13 червня, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні ми маємо зустріч з Контактною групою з питань оборони України, де Швеція знову оголосить про наш довгостроковий внесок у підтримку України. Ми пообіцяли на три роки 6,5 мільярда євро. Ми також будемо говорити про наш останній пакет підтримки для України, який становить приблизно 1,2 мільярда євро”, – сказав він.

Джонсон наголосив, що це дуже важлива зустріч для його країни, адже це вперше, коли Швеція бере участь у зустрічі міністрів оборони як повноправний член.

“Це також дуже важлива зустріч для НАТО. Напередодні зустрічі у Вашингтоні. Ми сподіваємось і очікуємо, що ця зустріч визначатиметься єдністю та рішучістю для НАТО. Крім того, у нас також буде зустріч із Радою Україна – НАТО, і буде обговорення координаційної ролі НАТО щодо підтримки України. Це те, що Швеція дуже вітає. Обговорюватимуться також регіональні плани та впевненість у тому, що ми зміцнимо здатність підготувати та захистити кожен дюйм території альянсу, а також переконатися, що регіональні плани здійсненні. Відбудеться зустріч у групі ядерного планування. Швеція як союзник, звичайно, підтримує принцип, згідно з яким НАТО побудовано на ядерному та звичайному стримуванні. І, по суті, це стане важливою сходинкою на шляху до Вашингтонського саміту в липні”, – заявив оборони Швеції.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]