Барометр Дівчина заступника генпрокурора отримала елітний котедж та Porsche на 52 млн грн

Дівчина заступника генпрокурора отримала елітний котедж та Porsche на 52 млн грн

Просмотров: 420
11 Червня 2024, 13:55

За 10 років жінка задекларувала всього 360 тис. грн доходів

Дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька 2024 року стала власницею елітного котеджу та автомобіля на суму щонайменше 52 мільйони гривень. При цьому офіційних доходів у жінки майже немає.

Про це свідчить розслідування “Схем”.

Дмитро Вербицький – заступник генерального прокурора України Андрія Костіна. На цю посаду він прийшов у вересні 2022 року. До цього Вербицький працював у слідчих органах Одещини та Миколаївщини, зокрема, був заступником керівника Одеської обласної прокуратури. В Офісі генпрокурора Вербицький, зокрема, відповідає за питання, пов’язані з протидією економічним злочинам, ухиленням від сплати податків, а також із захистом інвестицій.

Нещодавно журналісти-розслідувачі з’ясували, що Вербицький оселився у будинку в елітному котеджному містечку “Коник” в Києві, який його племінник придбав за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень, що, згідно з ринковими цінами, є заниженою у 6 разів вартістю.
Згодом виявилося, що подружка Вербицького придбала будинок у цьому ж котеджному містечку. Житло площею 240 квадратних метрів коштує 1,2 мільйона доларів (48 мільйонів гривень). Однак, як повідомляють журналісти, за договором Ільницька заплатила у 24 рази менше від ринкової ціни.

Судячи зі згадок у мережі, жінка займалася орендою та продажем яхт. Окрім того, на деяких відео вона виступає як психологиня. Зокрема, 2020 року в ефірі проросійського телеканалу вона розповідала, як пережити постковідний період.

Дмитро Вербицький офіційно розлучений. Стосунки з Ільницькою вони обоє не заперечують, однак стверджують, що вони не мають сімейний характер.

Ільницька заявила, що елітне майно купила за гроші, які отримала у спадок від колишнього хлопця, який займався яхтовим бізнесом. “Схемам” вдалося встановити ім’я цього підприємця. У коментарі журналістам його вдова заявила, що ще до смерті він скасував свій заповіт на Ільницьку і він не набув чинності. Це підтверджують і записи в реєстрах.

Раніше ДБР відкрило кримінальне провадження щодо компанії-забудовника котеджного містечка “Коник”, в якому процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора, де заступником голови є Вербицький. За даними журналістів, за останній час у цій справі не було проведено жодних слідчих дій, а арешти на майно забудовника були зняті.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]