Барометр У Миколаєві судять колишнього командира батальйону за зловживання владою

У Миколаєві судять колишнього командира батальйону за зловживання владою

Просмотров: 324
10 Червня 2024, 17:13

Обвинувачення вважає, що посадовець на кілька місяців відправив трьох бійців охороняти підприємство замість проходження військової служби.

Про це повідомляє Центральний районний суд Миколаєва.

Справу колишнього комбата, який нині перебуває у званні «підполковник», розглядає суддя Сергій Медюк. На останньому засіданні прокурор попросив про перерву у розгляді, оскільки його нещодавно включили у групу прокурорів й йому необхідний час для ознайомлення з матеріалами справи. Клопотання прокурора суд задовольнив й оголосив перерву.

Так, відповідно до обвинувального акту, з початку березня 2020 року по липень 2021 року командир батальйону відправив трьох підлеглих охороняти приватний об’єкт у Миколаєві замість того, щоб вони проходили військову службу. Про найм військовослужбовців комбат нібито домовився з керівником охоронної фірми, з яким товаришував.

Разом з тим колишній командир батальйону розпоряджався, аби бійцям виплачували зарплату. Загальна сума, яку отримали військовослужбовці, становить 550 тисяч гривень — це ті збитки, які понесла держава. Колишньому командиру батальона загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]