Барометр Зеленський зустрівся з главою Нацзборів Франції і керівниками комітетів: що обговорили

Зеленський зустрівся з главою Нацзборів Франції і керівниками комітетів: що обговорили

Просмотров: 264
7 Червня 2024, 14:28

Президент Володимир Зеленський 7 червня провів зустріч з головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве та керівниками комітетів.

Про це глава держави розповів у своєму Facebook.

“Ми обговорили підготовку до Глобального саміту миру. Окрема увага – євроінтеграційним пріоритетам України, зокрема очікуваному ухваленню переговорних рамок для фактичного початку перемовин про вступ нашої держави до ЄС”, – повідомив український лідер.

Зеленський висловив подяку за підтримку України з боку французького парламенту та всієї Франції. Та наголосив на важливості реалізації ініціативи Франції щодо запровадження нового режиму санкцій ЄС для боротьби з російською дезінформацією та дестабілізацією Європи.

Нагадаємо, 6 червня Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою прибув до Франції для відзначення річниці висадки союзників у Нормандії. У п’ятницю в Парижі він, як очікується, зустрінеться з французьким лідером Емманюелем Макроном та ще низкою посадовців. Зокрема, з міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню, з яким вони відвідають підприємства збройової групи KNDS під Парижем, де виготовляються артилерійські боєприпаси. Про це пише Le Monde з посиланням на Єлисейський палац, цитує “ЄП”.

Крім того, Зеленський матиме зустріч з американським колегою Джо Байденом, який також прибув до Франції на заходи, присвячені Дню висадки союзників у Нормандії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]