Барометр Україна отримала зенітні установки Cheetah, які раніше стояли на озброєнні Нідерландів

Україна отримала зенітні установки Cheetah, які раніше стояли на озброєнні Нідерландів

Просмотров: 274
5 Червня 2024, 17:28

Українські воїни для захисту повітряного простору від ворожих цілей стали використовувати установки під назвою Cheetah. Це аналог німецького “Гепарда”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряне командування “Захід” Повітряних сил ЗС України.

Військові повідомили, що ця зенітка оснащена двома гарматами калібру 35 міліметрів. Також на борту є радіолокаційні станції для стеження і пошуку цілей та наведення.

Третім важливим компонентом бійці ЗСУ називають бортовий комп’ютер. Він аналізує всі параметри цілі та здійснює наведення на ціль.

Наразі установки Cheetah “полюють” на російські ударні дрони і крилаті ракети у складі сил і засобів протиповітряної оборони Повітряного командування “Захід”.

Військові нагадали, що другого червня під час російського ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури зенітні ракетні підрозділи, авіація та мобільні вогневі групи Повітряного командування “Захід” у зоні своєї відповідальності знищили 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 і “Калібр” та 6 ударних дронів типу Shahed-131/136.

Що відомо про ці установки
Фактично Cheetah має ідентичний вигляд до німецької установки “Гепард”, проте Cheetah раніше стояли на озброєнні армії Нідерландів.

Але у 2013 році Міноборони країни продало 60 установок Cheetah Йорданії. А в листопаді минулого року стало відомо, що США викупили у Йорданії 60 самохідних зенітних установок Gepard для відправки в Україну.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]