Барометр Рада у другому читанні ухвалила закон, який надає англійській статус однієї з мов міжнародного спілкування в Україні

Рада у другому читанні ухвалила закон, який надає англійській статус однієї з мов міжнародного спілкування в Україні

Просмотров: 215
4 Червня 2024, 14:36

Верховна Рада 4 червня у другому читанні ухвалила законопроєкт №9432 щодо застосування англійської мови в Україні.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

“За” проголосували 236 народних обранців.

Законом закріплюється статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Також будуть визначені категорії посад, кандидати на заняття яких повинні обов’язково знати англійську мову. Відповідний законопроєкт унормовує особливості застосування англійської мови в роботі органів влади, органів місцевого самоврядування, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо.

Железняк додав, що була дискусія щодо правки №336, внесеній за день до ухвалення закону. Вона передбачає бюджетну підтримку для кінотеатрів за демонстрування англомовних фільмів. Її підтримали 226 голосами.

Нагадаємо, 22 листопада 2023 року Верховна Рада підтримала законопроєкт про застосування англійської мови в Україні, який зобов’язує володіти англійською мовою певних держслужбовців, а також працівників екстреної допомоги та низки інших сфер.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]