Барометр Українців попередили про тривалі відключення електроенергії: світла може не бути по 10 годин

Українців попередили про тривалі відключення електроенергії: світла може не бути по 10 годин

Просмотров: 289
4 Червня 2024, 11:55

Підвищення тарифу на електроенергію не забезпечує цілодобове постачання світла. Саме тому українцям слід бути готовими до значних відключень електрики у майбутньому.

Як заявив народний депутат України та член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк , ситуація в енергетиці – надскладна, адже ворог систематично завдає прицільних ударів по енергосистемі України. Тому населенню варто враховувати не лише підвищення тарифу на світ, а й думати про те, як підготуватись до важкої зими.

Він рекомендує всім бути готовими до того, що при температурі –10 градусів, українці будуть зі світлом лише по 12-14 годин на добу, а по 10 годин – без нього. За його словами, це може бути середньостатистичним сценарієм цієї зими.

“Ситуація наступна, ми з вами повинні розуміти, що об’єктивно… і це найголовніший момент зараз, ще більш головний, ніж сам тариф на електроенергію… ми повинні сьогодні все говорити відверто, що підвищення тарифу на електроенергію не дасть можливості все і в 2024 році бути 24 години на добу зі світлом, тому що ситуація насправді надскладна і ми її бачимо на початку літа і вона буде взимку, на жаль, ще складніша”, – сказав депутат.

Міненерго повідомило про зростання тарифу на електроенергію 31 травня 2024 року. З 1 червня він становить уже 4,32 гривні за кіловат-годину. Така ціна діятиме до 1 травня 2025 року. Згодом може відбутися новий перегляд розміру тарифу.Тариф на світ в Україні  становив 2,64 гривні за кіловат-годину незалежно від спожитого обсягу електроенергії. Востаннє він змінювався рік тому, 30 травня. Також у 2023 році зріс тариф та на розподіл електроенергії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]