Барометр Україна не мінує Тису – заява прикордонників

Україна не мінує Тису – заява прикордонників

Просмотров: 214
3 Червня 2024, 15:44

Українська сторона не минає узбережжя річки Тиса, яку регулярно намагаються перетнути ухилісти. Однак Україна посилює кордони із ЄС іншими заходами.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Він заявив, що інформація про нібито мінування Україною берегів річки Тиса на тлі випадків загибелі чоловіків, які намагаються незаконно перетнути кордон, не відповідає дійсності.

« Це ворожа ІПСО. Посилення кордону з країнами ЄС та Молдовою, щоб не допускати спроб незаконного перетину, тому що це відповідальність України перед державами, з якими ми межуємо, жодним чином не передбачає мінування території чи інші дії, які б загрожували життю людей, навіть незважаючи на те, що вони незаконним чином намагаються перетнути кордон “, – сказав Демченко.

Він зазначив, що для посилення кордону Україна вдається до інших методів. Зокрема, збільшує кількість прикордонних нарядів та застосовує технічні засоби (спостереження за допомогою відеокамер та безпілотників тощо).

Минулого тижня російські ЗМІ почали публікувати інформацію про те, що українські прикордонники нібито почали мінувати територію вздовж річки Тиси, де потонули призовники, які намагалися втекти до Румунії від мобілізації.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]