Барометр Скільки українців уже оновили військові дані: відповідь Міноборони

Скільки українців уже оновили військові дані: відповідь Міноборони

Просмотров: 414
2 Червня 2024, 21:01

Вже близько 1,5 млн. військовозобов’язаних українців оновили свої облікові дані онлайн, у ТЦК чи ЦПАУ. Найчастіше українці користувалися додатком “Резерв+”.

Скільки українців уже оновили військові дані: відповідь Міноборони

Про це заявив  речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

” Близько 1,5 млн українців вже успішно виконали цю вимогу закону (оновили облікові дані, – ред.). Лідером за кількістю оновлень залишається мобільний додаток “Резерв+” “, – заявив речник.

За його словами, з 18 червня у додатку “Резерв+” з’явиться Qr-код та електронний кабінет стане онлайн-аналогом паперових військово-облікових документів.

За даними Міноборони, з 18 травня понад 14 тисяч військовозобов’язаних із 124 країн уже оновили свої облікові дані онлайн. Серед країн-лідерів – Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Великобританії, Литва, Нідерланди та Словаччина.

Нагадаємо, з 18 травня набув чинності закон про мобілізацію. За оновленим законодавством, всі військовозобов’язані українці віком від 18 до 60 років мають оновити свої облікові дані. Дедлайн – до 16 липня 2024 року. Тим, хто не зробить цього вчасно, загрожують штрафи.

Оновити дані можна через мобільний додаток “Резерв+” або особисто в ТЦК або в центрах надання адмінпослуг.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]