Барометр В Україні почав працювати перший Центр ветеранського розвитку: навіщо це рішення

В Україні почав працювати перший Центр ветеранського розвитку: навіщо це рішення

Просмотров: 233
16 Червня 2023, 14:10

У Дніпрі відкрили перший в Україні Центр ветеранського розвитку.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів.

У чому проблема?

“Ветерани – це люди, без яких перемога неможлива. І наша задача – щоб герої, які повернуться з фронту, швидко та комфортно реінтегрувалися у мирне життя”, – зазначив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Яке рішення?

У четвер, 15 червня, у місті Дніпро відкрито перший в Україні Центр ветеранського розвитку на базі Університету митної справи та фінансів (УМСФ). Він забезпечуватиме створення сприятливих умов для реінтеграції ветеранів та членів їхніх сімей у суспільне життя за допомогою розвитку професійних навичок, перекваліфікації, сприяння зайнятості ветеранів та підготовки майбутніх помічників ветеранів.

Як це працює?

Зазначається, що новий центр створюватиме умови для реінтеграції ветеранів та членів їхніх сімей у суспільне життя за допомогою:

  • розвитку професійних навичок,
  • перекваліфікації,
  • сприяння зайнятості ветеранів,
  • підготовки майбутніх помічників ветеранів.

Крім освітніх програм, для ветеранів й ветеранок у Центрі також проходитимуть спеціалізоване навчання майбутні помічники ветерана – ті, хто зустріне воїнів після перемоги, та за принципом “рівний – рівному” сприятимуть поверненню захисників і захисниць у цивільне життя.

“Спільно з Міністерством освіти і науки ми розробили навчальний модуль для помічників ветеранів. До кінця місяця ми розпочнемо набір на помічників ветеранів, а в липні вже буде проходити їхнє навчання”, – йдеться у повідомленні міністерства.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]