Барометр Колаборантку зі Снігурівки відправили до в’язниці за роботу “главою апарату” адміністрації РФ

Колаборантку зі Снігурівки відправили до в’язниці за роботу “главою апарату” адміністрації РФ

Просмотров: 261
12 Червня 2023, 18:06

Мешканка Снігурівки підтримала росіян і почала працювати “главою апарату” окупаційної адміністрації. Після деокупації міста її затримали, а суд відправив до в’язниці на 5 років за колабораційну діяльність.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора та Службу безпеки України.

Мешканка Снігурівки, яка на початку повномасштабного вторгнення РФ підтримала загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю. На посаді “глави апарату” окупаційної адміністрації вона розгорнула широку агітаційну кампанію щодо залучення мешканців міста до лав загарбницького “органу”.

Що саме вона робила

Колаборантка обіцяла потенційним “кандидатам” лояльне відношення з боку окупантів та “високу зарплату” в російських рублях. Крім того, вона запроваджувала стандарти “документообігу” відповідно до вимог законодавства РФ.

“Таким чином псевдочиновниця намагалась сприяти поширенню кремлівського режиму на території захопленого на той час району”, – додали в СБУ.

Яке покарання вона отримала

Суд визнав винною 56-річну мешканку міста Снігурівка в колабораційній діяльності. Їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Також жінку позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги на строк 10 років.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]