Барометр В Україні дозволили блокувати автомобілі на дорогах: що потрібно знати водіям

В Україні дозволили блокувати автомобілі на дорогах: що потрібно знати водіям

Просмотров: 508
31 Травня 2023, 18:01

Уряд затвердив новий механізм контролю стану доріг, який включає дозвіл на зупинку вантажівок, що мають ознаки перевантаження, та можливість блокування їхнього руху у разі відмови від зважування.

 Про це повідомляє Міністерство відновлення.

Відповідно до деталей, ця постанова стосується супроводу автотранспорту з ознаками перевантаження до найближчого місця зважування та заборони подальшого руху цих транспортних засобів. Урядова постанова надає інспекторам Державної служби безпеки та транспорту право контролювати дотримання перевізниками вагових норм. Міністерство зазначило, що цей новий інструмент спрямований насамперед на збереження доріг, особливо на тих ділянках, де не встановлені автоматичні системи зважування. 

Урядова постанова включає такі положення:

Дозвіл на зупинку автомобілів з ознаками перевантаження та їх супровід до спеціально обладнаного майданчика для зважування (на відстані не більше 50 км).

Можливість використання спеціальних блокуючих пристроїв, якщо водій відмовляється їхати на місце зважування або виправляти порушення, якщо факт перевищення дозволених норм підтверджено.

Також визначено ознаки, за якими інспектори Державної служби безпеки та транспорту можуть супроводжувати автомобілі на зважування:

Перевищення вантажного місця над бортами. Просідання вузлів підвіски. Відсутність товарно-транспортної накладної або відмова її пред’явити. 

“Інспектори Державної служби безпеки та транспорту зобов’язані записувати всі взаємодії з водіями на відеокамери з метою запобігання будь-яким корупційним діям. Це правило діє із серпня минулого року. Якщо інспектор не зафіксував взаємодії з водієм на відео, на нього чекає дисциплінарна відповідальність», – зазначили у відомстві.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]