Барометр Посол України відреагував на заяву МЗС Польщі про вибачення Зеленського за Волинську трагедію.

Посол України відреагував на заяву МЗС Польщі про вибачення Зеленського за Волинську трагедію.

Просмотров: 593
20 Травня 2023, 15:16

Посол у Польщі Василь Зварич обурений спробами нав’язати Україні та президентові Володимиру Зеленському ставлення до ситуації з Волинською трагедією 1943 року.

Посол України відреагував на заяву МЗС Польщі про вибачення Зеленського за Волинську трагедію.

Про це він написав у  Facebook , повідомляє ТСН .

Посол прокоментував інтерв’ю представника міністерства закордонних справ Польщі Лукаша Ясіни порталу  Onet , який сказав, що з боку президента України “бракує розуміння” важливості теми Волині для поляків.

“Президент Зеленський має взяти на себе більше відповідальності, ніж Україна… Перепросити і попросити, будь ласка, вибачення. Ця формула дуже добре працює у разі польсько-українських відносин, і її досі не вистачає”, – сказав Ясін.

Також, за його словами, Польща взяла відповідальність за злочини, вчинені нашою державою проти українців, а наша держава цього не зробила.

У відповідь український посол заявив, що будь-які спроби нав’язати президенту України чи Україні те, що ми маємо робити щодо нашого спільного минулого, “неприйнятні та прикрі”.

“Ми пам’ятаємо історію, готові до діалогу та взаємного розуміння, і водночас закликаємо до поваги та виваженості у заявах, особливо у складній реальності геноцидної російської агресії проти українського народу”, – наголосив Зварич.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]