Барометр Загроза ракетного удару по Україні 9 травня: експерт та ГУР Міноборони оцінили ризики

Загроза ракетного удару по Україні 9 травня: експерт та ГУР Міноборони оцінили ризики

Просмотров: 352
2 Травня 2023, 18:26

Військові закликають не ігнорувати повітряну тривогу, але підкреслюють, що сили оборони зроблять все від них залежне.

Після ракетної атаки по Україні 1 травня не виключено, що окупанти зможуть завдати нового удару 9 травня.

Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. Експерт навів аргументи того, чому саме ця дата може бути неспокійною для України.

“На жаль, не можу бути оптимістом щодо цього, – каже Олександр Коваленко. – Під час останнього удару росіяни витрачали авіаційні ракети. Проблеми у росіян з ними є, але вони можуть їх виробляти. Чи повністю вони використали боєкомплект? Я впевнений, що ні. По-друге – вони не використовували ракети інших модифікацій. Наприклад, ракети морського базування “Калібр”. Тобто в короткостроковій перспективі у них є можливість їх використати. Ми побачили, що останній ракетний удар був здійснений саме 1 травня. Отже фіксація на датах у них є. Можуть нанести удари 9 травня”.

На питання про те, наскільки масованим може бути удар, Олександр Коваленко відповів так: “Мені здається, що вони не можуть використати 60-100 ракет. Але можуть нанести міксований удар (різними ракетами – ред). Можуть зробити враження масованого удару. Зараз вони роблять акцент на використанні обмеженого боєкомплекту”.

В той же час експерт підкреслює, що збільшилась ефективність української ППО, тому ситуація під час можливого нового удару окупантів буде залежати від того, які будуть обрані сценарії удару.

Розвідники закликають не ігнорувати повітряні тривоги

Своєю чергою, потенційну загрозу прокоментували і в ГУР Міноборони України.

“Від початку повномасштабного вторгнення кожен день в Україні – це день потенційної небезпеки ракетних ударів з боку држави-агресора. Це абсолютно чітко розуміють українські сили безпеки і оборони, Повітряні сили, вся країна, – розповів в коментарі для ТСН.ua речник ГУР Андрій Юсов. – Це означає, що і 9 травня, і в будь-який інший день слід уважно ставитись до сигналів повітряної тривоги. Сили безпеки і оборони робитимуть і 9 травня, і в інші дні все від них залежне. Але, звичайно, подібні дати, як і інші, можуть бути використані агресором для різного роду провокацій. Як по відношенню до України, так і по відношенню до власного цивільного населення. Ми вже неодноразово були свідками, як і в 90-х роках ФСБ підривало будинки з цивільним населенням, звинувачуючи в цьому якихось інших начебто терористів. Є всі підстави вважати, що подібні провокації російські силовики можуть робити і цього разу, в ці дати. У себе”.

 Як з’ясувалось, першу декаду травня чимало українців вирішили провести на заході України. Одразу в декількох бюджетних готелях Львова нам розповіли, що до 10 травня немає вільних одномісних номерів, а залишились тільки люкс-апартаменти. Проте така ситуація, як з’ясувалось, не у всіх готелях Львова та станом на сьогодні вільні номери ще були.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]