Барометр Три доби поспіль російські війська не завдавали ударів з Кінбурнського півострова

Три доби поспіль російські війська не завдавали ударів з Кінбурнського півострова

Просмотров: 146
28 Березня 2023, 12:40

З 25 березня російські війська не завдавали вогневих ударів в напрямку Дніпро-Бузького лиману. На дії армії РФ впливають бойова робота сил оборони України й штормова погода.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони “Південь” Наталія Гуменюк.

“На ситуацію на Кінбурні впливає не тільки штормова погода, а й потужна бойова робота сил оборони. Вочевидь, у ворога немає можливості постачання боєприпасів, після того, як був знищений на півострові польовий склад боєприпасів. Немає можливості підтягувати на Кінбурнську косу техніку і навіть мінометне озброєння”, — сказала Наталія Гуменюк.

Природа, каже пресофіцерка, на боці українців.

“Наша бойова робота знищила вогневі позиції, а штормова погода наразі не дозволяє вільного пересування місцевістю, яке вони хотіли б собі дозволити. Тому працюємо разом із силами природи і продовжуємо вивільняти наші території”, — розповіла Наталя Гуменюк.

За прогнозами, протягом 28 березня шторм на Чорному морі буде посилюватись.

“Погода вплинула на стан корабельного угруповання Чорноморського флоту РФ. Воно зменшилось до семи одиниць. Має один підводний ракетоносій із чотирма ракетами типу “Калібр”. Ракетний удар імовірний, але не може бути масованим. Армія РФ робить більше ставки наразі на авіацію, ніж на морські ракетоносії”, — пояснила керівниця пресцентру.

За аналізом дій 26 та 27 березня, сказала Гуменюк, відомо, що противник активізував на південному напрямку використання керованих авіаційних бомб.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]