Барометр Пілотний проєкт в енергетиці. Миколаївщина стане першою, де використають європейський стандарт

Пілотний проєкт в енергетиці. Миколаївщина стане першою, де використають європейський стандарт

Просмотров: 271
23 Березня 2023, 16:19

Миколаївщину обрано для реалізації проєкту переведення області на європейський клас напруги в рамках співпраці Міністерства енергетики України та Міжнародного енергетичного кластера.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині Новини” сказав виконувач обов’язків генерального директора ПАТ “Миколаївобленерго” Вадим Данилків.

Учасники Міжнародного енергетичного кластера разом зі своїми науковими партнерами вже приступили до проєктних робіт.

“Миколаївщина стала пілотним проєктом переходу на 20/0,4 кВ клас напруги (з класу 10/0,4 кВ — ред.), це європейський стандарт і європейські країни зі всього союзу зможуть нам допомогти сучасними технологіями, сучасним обладнанням”, — сказав Вадим Данилків.

23 березня міністр енергетики України Герман Галущенко під час візиту до Миколаєва відзначив важливість реалізації проєкту для всієї країни.

“Цей проєкт, з точки зору надійності, забезпечення мереж і постачання електроенергії суттєвий. І буде пілотним в країні, тому Миколаївська область у лідерах і в перетворенні міцності нашої енергосистеми”, — розповів Герман Галущенко.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]