Барометр Миколаївський зоопарк показав свої затишні куточки із улюбленими квітами Клеопатри

Миколаївський зоопарк показав свої затишні куточки із улюбленими квітами Клеопатри

Просмотров: 174
20 Березня 2023, 14:31

Миколаївський зоопарк запрошує городян помилуватися затишними куточками з квітучими крокусами та жимолістю.

Фото галявини опублікували на сторінці зоопарку у Facebook.

Зазначається, що галявини з квітучими крокусами можна знайти біля «Дідової хати» та поблизу вольєру для амурських леопардів.

« У світі існує кілька десятків видів крокусів. У багатьох регіонах справжнє прибуття весни відзначено появою квітів крокусу (або шафрану), одного з ранніх квітучих рослин навесні. З давніх-давен шафран посівний вирощують як джерело прянощів і як барвник і лікарська рослина. Клеопатра, цариця Єгипту, любила приймати шафранові ванни, вважаючи їх секретом дивовижної краси. У стародавньому Римі шафран використовували як ліки та пахощі, існувала мода на одяг шафранових відтінків. Ця квітка вважалася справжнім предметом розкоші. Сучасні садівники вирощують сотні сортів та гібридів крокусу, що відрізняються за розміром та забарвленням, але всі ці яскраві ніжні квіти обов’язково привернуть вашу увагу », – йдеться у повідомленні.

Крім цього, біля літнього вольєра для слонів почалося масове цвітіння запашної жимолості — аромат рослини розноситься на кілька метрів від куща.

« Жимолість вважається «квіткою закоханих», адже її квіти парні, вони одночасно розпускаються і одночасно відцвітають», – зазначають у зоопарку.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]