Барометр В Україні не анулюватимуть закордонні паспорти через зміни правил транслітерації

В Україні не анулюватимуть закордонні паспорти через зміни правил транслітерації

Просмотров: 116
14 Березня 2023, 12:05

Процес анулювання закордонних паспортів українців у зв’язку із зміною правил транслітерації зупинено.

В Україні не анулюватимуть закордонні паспорти через зміни правил транслітерації

Про це повідомляється у  Facebook  народного депутата Романа Бабія.

“Після нещодавніх повідомлень про автоматичне анулювання закордонних паспортів на сьогоднішнє засідання комітету правової політики запросили главу ГТС, щоб розібратися в цій, м’яко кажучи, “дивній” ситуації”, – написав Бабій.

Як повідомила голова Державної міграційної служби Наталія Науменко, процес анулювання зупинено, а дію тих паспортів, які вже анулювалися у зв’язку з цим, відновлено (або найближчим часом буде відновлено).

Проте проблема лишається. Наразі близько 34 тисяч громадян України мають закордонні паспорти з різною транслітерацією. Європейські партнери незадоволені, тому що деякі українці зловживають цим – обходять обмеження на перебування за кордоном та отримання допомоги, використовуючи для цього свої паспорти, написання імені чи прізвища, у яких відрізняється. А на папері (або в електронній базі) різне написання – означає не одна і та сама людина.

За словами нардепа, із проблемою боротимуться, але не анулюванням паспортів. Переконуватимуть змінити документи або просто змінювати їх після закінчення терміну дії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]