Барометр На Ташлицькій ГАЕС хочуть встановити російські турбіни

На Ташлицькій ГАЕС хочуть встановити російські турбіни

Просмотров: 8330
27 Лютого 2023, 13:44

На Ташлицькій ГАЕС все ще планують використовувати насос-турбіни РОНТ115/851-В-630 виробництва ПЗ ЛМЗ, що входить до складу ВАТ «Силові машини» російського мільярдера Олексія Мордашова.

Про це повідомляє Українська природоохоронна група UNCG.

Зазначається, що є звіт щодо оцінки впливу на довкілля, що обґрунтовує затоплення території нацпарку «Бузький Гард.

– «Надсилати зауваження до цього звіту можна до 6 березня. Поки йде час на подачу зауважень, оприлюднюватимемо окремі факти, на що ж ПАЕК Енергоатом просить благословення в середовищі, що оточує нас. Звіт складається з 1600 сторінок і вже на перших з них ми побачили нехай і не власне екологічні, але неприйнятні речі.

– «Так, на Ташлицькій ГАЕС все ще планують використовувати насос-турбіни РОНТ115/851-В-630 виробництва ПЗ ЛМЗ, що входить до складу ВАТ «Силові машини» російського мільярдера Олексія Мордашова. ВАТ «Силові машини» відоме нелегальним використанням турбін Siemens для встановлення їх у Криму. Через свої дії він перебуває під санкціями США. Більше того, рішенням РНБО від 19.03.2019р. ВАТ “Силові машини” також перебувають і у списку санкцій України. Санкції поширюються і на його підрозділи, зокрема ЛМЗ. Саме це пропонується благословити Міністерству захисту довкілля як сучасний та своєчасний проект», – йдеться у повідомленні.

Вказується, що незважаючи на початок повномасштабної війни з росією, бомбардування українських міст, численні жертви, потенційні величезні проблеми з національною безпекою у ключі виготовлення ворожою державою головних вузлів енергооб’єкта, автори проекту все одно не відмовилися від використання насос-турбін, виготовлених у Росії. заблокований санкціями на заводі.

– «Втілення проекту у вигляді, в якому його описано у Звіті, законним шляхом неможливе. Використання інших насос-турбін не тільки є складним завданням (побудовані раніше конструкції не сумісні з іншим типом насос-турбін і потребують масштабної та дорогої реконструкції), але також вимагає підготовки іншого звіту з ОВС з урахуванням нових характеристик насос-турбін і конструкцій об’єкту загалом», – резюмується у повідомленні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]