Барометр У Первомайську перейменують вулицю Кам’яномостівську на Дмитра Васильєва

У Первомайську перейменують вулицю Кам’яномостівську на Дмитра Васильєва

Просмотров: 774
23 Лютого 2023, 14:10

Ініціював перейменування місцевий житель Сергій Гладь. Своє звернення він направив на комісію з питань найменування та перейменування об’єктів топоніміки при виконавчому комітеті.

Члени комісії ухвалили цю пропозицію і мають запропонувати депутатам на розгляд. Які ще питання саме з перейменувань вулиць та об’єктів будуть винесені на обговорення найближчим часом, ми попросили прокоментувати депутатку міської ради Оксану Пастушок, яка є членкинею вищеназваної комісії.

«Найперше — перейменовуємо вулиці, назви яких пов’язані з росією та її посібниками у війні проти України»

Ми уже не вперше збираємося для обговорення питання перейменувань вулиць, назви яких пов’язані з росією та її посібниками у війні проти України. Для прикладу, провулок московський. Є сьогодні пропозиція перейменувати його на Бузковий гай на честь загиблих херсонських героїв. Комісія абсолютно не заперечує, єдине прохання, щоб жителі провулку звернулися з офіційним запитом в управління житлово-комунального господарства або ж безпосередньо до членів комісії. Прикладом може слугувати питання з перейменуванням вулиці Кам’яномостівської на вулицю Дмитра Васильєва, Героя України, який загинув за свободу і незалежність нашої України. Сергій Гладь, близький друг загиблого, виступив ініціатором цього процесу, а комісія, розглянувши пропозицію, надає свої рекомендації депутатам. Вони, в свою чергу, на сесійному засіданні мають ухвалити рішення. Власне, така нескладна процедура.

«Пам’ять про Героя Олексія Соколовського має бути увічнена»

До речі, я виступила з ініціативою щодо перейменування однієї із вулиць Первомайська на честь загиблого Героя України Олексія Соколовського. Це наш земляк, наш герой, якого знала вся Україна. Він загинув на початку лютого цього року. Олексій проживав у Первомайську, навчався в нашій третій школі, тепер уже гімназії, став на захист України ще в 2014 році, був нагороджений орденом «За мужність». Це людина, яка не шкодувала себе і свого життя заради свободи і незалежності нашої країни. Думаю, що пам’ять про нього має бути увічнена нами. Яку вулицю обрати для перейменування — це уже справа жителів міста. Ми пропонуємо протягом двох тижнів надсилати свої пропозиції або на комісію, або мені в особисті у фейсбуці. Будемо вдячні за оперативність.

«Під перейменування підпадають ще 32 топоніми»

Ще на комісії ми розглянули вулиці, які підпадають під перейменування. Це 32 топоніма. Серед переліку пров. Амурський, вул. Михайла Бакуніна, вул. Віссаріона Бєлінського, вул. Олександра Бєстужева, вул. Кубанська, вул. Волгоградська, пров. Волзький, пров. Восточний, вул. Володимира Маяковського, пров. Московський, вул. Миколи Добролюбова, вул. Марії Єрмолової, вул. Овражна, вул. Орєхова, вул. Миколи Чернишевського, вул. Валерія Чкалова, вул. Михайла Громова, пров. Івана Сусаніна, вул. Івана Тургенєва, пров. Уральський, пров. Леоніда Філатова, вул. Сакко і Ванцетті, вул. Максиміліана Робесп’єра, вул. Сальвадоре Альєнде, пров. Віталія Севастьянова, пров. Смоленський, пров. Леоніда Собінова, вул. Олександра Радищева, пров. Дмитра Писарєва. Як бачите, більшість цих назв пов’язані з московією. Тож пропонуємо городянам надавати свої пропозиції, якщо вони виникнуть.

Для прикладу, є пропозиції перейменувати пров. Леоніда Собінова на пров. Квітки Цісик (співачка), вул. Максіміліана Робесп’єра — на вул. Бульварна, до речі, це колишня назва. Провулок Леоніда Філатова на пров. Володимира Філатова (офтальмолог).

Так що пропоную долучатися до нашої роботи усіх небайдужих городян. Бо лише разом ми можемо вирішити усі нагальні для нас питання.

джерело

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]