Барометр Заробив на гуманітарній допомозі 2,5 млн грн: судитимуть волонтера

Заробив на гуманітарній допомозі 2,5 млн грн: судитимуть волонтера

Просмотров: 1023
8 Лютого 2023, 11:08

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що викрили волонтера благодійного фонду під час спроби продажу партії гуманітарної допомоги.

Як встановили правоохоронці, член благодійного фонду налагодив отримання гуманітарної допомоги з-за кордону, яка мала передаватися ЗСУ та потерпілим від збройної агресії рф, зокрема постачалися засоби індивідуальної гігієни.

– Ринкова вартість отриманої допомоги становить майже 2,5 млн грн.

У січні чоловіка було викрито на спробі продажу гуманітарної допомоги. Тоді  вилучили майже 60 тисяч шматків мила гуманітарної допомоги та 17000 доларів США.

Наразі досудове розслідування  у справі завершено. Обвинувальний акт за погодженням з Ужгородською окружною прокуратурою стосовно волонтера благодійного фонду скеровано до суду. Йому інкримінують незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України), — сказано у повідомленні.

За такі дії обвинуваченому загрожує покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]