Барометр Проти всіх депутатів ОПЗЖ порушили кримінальну справу

Проти всіх депутатів ОПЗЖ порушили кримінальну справу

Просмотров: 4147
29 Грудня 2022, 17:17

Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження проти всіх депутатів Верховної Ради від фракції “Опозиційна платформа – за життя” (ОПЗЖ). Відповідну заяву до Офісу подав український захисник Юрій Гудименко в листопаді 2022 року.

Народні обранці, які входили до фракції ОПЗЖ, підозрюються в державній зраді. Як повідомив Гудименко у своєму Facebook, він отримав від Офісу генпрокурора відповідний лист.

– “Моя заява проти депутатів ОПЗЖ доручена слідчим Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань для проведення досудового розслідування. Стаття 111 Кримінального кодексу (“Державна зрада”). Відомості внесено до ЄРДР”, – написав захисник.

Юрій також показав фото витягу з ЄРДР, де вказано, що депутати ОПЗЖ надавали допомогу РФ у проведенні підривної діяльності проти України шляхом висловлення офіційної позиції країни-агресора в умовах воєнного стану.

Як відомо, санкція статті “Державна зрада” передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без неї, а за зраду в умовах воєнного стану загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 1 грудня президент України Володимир Зеленський надіслав до Верховної Ради запит щодо можливості позбавлення мандатів депутатів ОПЗЖ.

Більшістю голосів депутати вже позбавили мандата Юлію Льовочкіну, яка втекла з України перед війною.

Раніше речник Ради Руслан Стефанчук заявив, що з України з початку масштабного вторгнення РФ втекли близько 10 нардепів. Наразі вирішується питання про позбавлення їх мандатів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]