Барометр На Львівщині у дитбудинку-інтернаті виявили спалах дифтерії

На Львівщині у дитбудинку-інтернаті виявили спалах дифтерії

Просмотров: 202
27 Вересня 2022, 15:47

У дитячому будинку-інтернаті Львівщини, де також проживають люди з інвалідністю з дитинства, зафіксували спалах дифтерії.

Diagnosis – Diphtheria. Medical Concept with Blue Pills, Injections and Syringe. Selective Focus. Blurred Background. 3D Render.

Ознаки початкової стадії дифтерії під час планового профілактичного обстеження виявили у 7 підопічних, повідомили у Центрі громадського здоров’я.

“Всі вони госпіталізовані до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні”, – кажуть у відомстві.

Спеціалісти Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели відбір матеріалу для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб.

Наразі з’ясовують, чи були вони вакциновані.

В інтернаті провели дезінфекцію приміщень та камерне знезараження постільних речей. Триває епідеміологічне розслідування.

Зразки для подальших бактеріологічних досліджень надішлють до референс-лабораторії Центру громадського здоров’я.

Нагадаємо, дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Це – вакцинокерована інфекція. Хворіють на дифтерію не щеплені або неправильно щеплені особи.

Основними симптомами захворювання є біль у горлі, підвищена температура, набряк слизової оболонки ротоглотки, наліт на мигдалинах сірого кольору, осиплість голосу, набряк шиї тощо.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]