Барометр ФСБ завербувала співробітника Ради, щоб встановити «жучки» у кулуарах

ФСБ завербувала співробітника Ради, щоб встановити «жучки» у кулуарах

Просмотров: 219
19 Серпня 2022, 12:06

ФСБ Росії завербувала працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради. Він мав за завданням російських спецслужб вивчити можливість встановлення “жучків” у кулуарах Ради.

ФСБ завербувала співробітника Ради, щоб встановити «жучки» у кулуарах

Про це повідомляє прес-служба  Служби безпеки України .

До початку повномасштабного вторгнення РФ чоловіка схилив до співпраці кадровий співробітник ФСБ під час поїздки до тимчасово окупованого Криму.

За вказівкою російського куратора агент має збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до Верховної Ради, у тому числі їхній персональний склад, зміст офіційних та неформальних розмов.

Також йому доручили вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації у залах та кулуарах. Для “роботи” співробітник українського парламенту мав використати своє службове становище. Зокрема, допуск та доступ до різних приміщень адміністративної будівлі.

Однак чоловік звільнився з державної установи на момент початку повномасштабного російського вторгнення, тому не виконав завдання російського куратора.

Згодом агент хотів працевлаштуватися на стратегічно важливий об’єкт на території Житомирської області. Для цього він проходив спецперевірку, під час якої спеціалісти СБУ виявили факт вербування. Сам агент добровільно повідомив та докладно розповів про завдання російських спецслужб.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]