Барометр Чоловіки без бойового досвіду та обмежено придатні до військової служби не покинуть країну до кінця воєнного стану, – Зеленський

Чоловіки без бойового досвіду та обмежено придатні до військової служби не покинуть країну до кінця воєнного стану, – Зеленський

Просмотров: 184
16 Серпня 2022, 11:50

Скасування обмежень на виїзд за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду та обмежено придатних до військової служби відбудеться лише при скасуванні воєнного стану.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що, за Конституцією, захист суверенітету та територіальної цілісності держави – це справа та обов’язок всього народу, і всі громадяни України мають рівні конституційні права та свободи.

«Комплектування ЗСУ та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду і раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку у навчальних військових частинах», – наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що українці в запасі і ті, кого не закликали під час мобілізації, «можуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний характер».

“Скасування зазначених обмежень передбачається зробити після завершення дії правового режиму військового стану”, – резюмував Зеленський.

Також він звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля з проханням «опрацювати поставлені в електронній петиції питання».

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]