Барометр Окупанти відбирають у фермерів мільйони тонн нового врожаю

Окупанти відбирають у фермерів мільйони тонн нового врожаю

Просмотров: 192
16 Серпня 2022, 11:47

Російські окупанти позбавляють українських фермерів на тимчасово окупованих територіях урожаю нового сезону, загальний обсяг вилученої сільгосппродукції може обчислюватись мільйонами тонн.

Цей “бізнес” налагодили чиновники-силовики високого рівня із РФ із залученням колаборантів, урожай вилучають шляхом грабежів, розбою, шахрайства та примусу, розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час всеукраїнського телевізійного марафону у вівторок.

– Минулого року на територіях, які сьогодні окуповані, урожай загалом був близько 20 млн тонн зернових та олійних культур. Ці регіони традиційно мали багато озимих пшениці та ячменю, які одними з перших збирали в Україні влітку. Це означає, що обсяги зловживань щодо нового врожаю обчислюються там мільйонами тонн. Це злочини різного характеру, але в будь-якому разі – розкрадання, – наголосив міністр.

За його словами, першими під “приціл” окупантів потрапляють фермери з активною проукраїнською позицією, а також сільгоспвиробники, які відмовилися перереєструвати діяльність та співпрацювати з окупаційною владою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]